O životě

O životě

Anotace: Báseň pojednávající o určitých životních událostech zejména v prvních třech slokách. Závěr už popisuje jen život samotný a také strach z nadcházející zimy.

,,Baterie je vybita!''
Mé tělo zvlhlé touhou hlásá
A mozek, co dříve býval klasa
dnes hodil flintu do žita.

,,Nažerte se jich do syta!!''
Dav šíle děsem víru spásá
Dneska je v menu místo masa
osmažená a ubitá.

Sklenice vody vypita
Na stole stojí, křehká krása
Tiše se kroutí, hadí lasa
v kapce, jež byla vylitá.

Život je jenom maketa
Štěstí a smutek klidně drásá
tělo, co bylo z krve, masa
kouřilo dýmku Maigreta.

Život je barev paleta
Černých a bílých, nezajásá
duha, co mohla býti spása
Musíš si počkat do léta.
Autor Krysařka, 21.08.2014
Přečteno 339x
Tipy 7
Poslední tipující: Frr, WIRUS, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí