=A táta se smál

=A táta se smál

Anotace: veselé vánoční svátky a Pf 2015...

***
Okna ozdobí papírové vločky
vánočka na stole
v cukru má stopy naší kočky
v jablíčku pomalu svíčka dohoří
děti už taky v Ježíška nevěří
a venku je místo sněhu
jen mlha a bláto
a námraza na špičkách stromů
v rádiu koledy týden hrají.
Kdy kapra z vany vylovíš,táto?
***
Ono ho to v tý vaně nebaví
a má i vážné obavy
doufá že do řeky ho nehodíme
že si na symbolu vánoc pochutnáme
šupinky mu na těle jen září
táta se nad kaprem soucitně tváří
on na nic nečekal z vany „hop“
popřál krásné vánoce
a naposledy se očkem kouk.
***
Jeho kapří dušička
se potom s jinými v nebi setkala
obloha se tak nějak rozžala
a najednou k zemi vločky padají
někomu prý i radost dělají.
A dnes už víme kde se sníh vzal
„prý kapří dušičky“.
***
A táta se smál.
***
~~~~~~~~

vánoce

Autor Květka Š., 22.12.2014
Přečteno 355x
Tipy 7
Poslední tipující: Linzerka, Jort, Amelie M., básněnka, Amonasr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný...

28.12.2014 11:30:59 | Linzerka

to se ti moc povedlo :)

22.12.2014 21:23:04 | Amelie M.

ale pořád ty Vánoce mají svoje kouzlo...

22.12.2014 20:26:11 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí