(RE)KLAMNÁ

(RE)KLAMNÁ

Anotace: Možná etymologie slova REKLAMA - re-klam-a. Latinská předpona "re-" odkazuje k opakované činnosti. Slovo "klam" je synonymem iluze, nepravdy, lži, podvodu a falši. Reklama je tedy opakované, neustálé klamání a lhaní.

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 
 
Čím potěší kráva býka?
už ne lístkem ze šťovíka
ani troškou svého mlíka
- už jen kávou Arabica!

Slonice čím těší slona?
přece čajem od Liptona!
pravidlo je nepsané
ona ráda Teekanee!

Čím si získá svině kance?
novým účtem ve Volksbance!
či si zjedná pojištění
na jateční zavinění

Nalákala kachna husu
na výprodej do Glóbusu
i slepice chodily
pro vajíčka do Billy

Na co balí beran ovce?
Na nákupy ve Vaňkovce!
Pak s typickou bezelstností
vláčí tašky zbytečností

Překvapila tetka strejce
novým autem z Kindervejce!
tetička už štěstím přede
že jí strýček neujede.

Všude, vždycky, v každý čas
Puma, Nike a Adidas!
nepřátelům cizích slov
šije OP Prostějov!

Domácí či zahraniční
kvalita je šibeniční
není nic, co nezvládly
drobné ručky šičky Li

Ač se diví okolí
záda vás pak nebolí
žádné klamy jen pro zisk
pomůže vám COSMODISC!

Coca-cola?!
Pepsicola?!
ze stran, zpředu, zadu, zdola
nedělejte ze mě vola!
Autor Alija Harisović, 01.02.2015
Přečteno 310x
Tipy 2
Poslední tipující: bogen, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí