Maska zdobená pery

Maska zdobená pery

Anotace: Něco o lidech.

Sníh ztrácí svou krásnou bílou tvář

a padá, padá jako já níže zemi

a mění se v bahno,

bahno lidského pokolení.

 

Prolezlí červi

všichni skrýváme svou pravou podobu.

Za benátskou maskou zdobenou pery,

tají se rozpraskaný maskarón.

 

Kráčíme pyšně,

hlavu odvraceje od bahna pod podrážkou,

a přitom tušíme a v nitru srdce i víme,

že tím humusem, tím bahnem, tím hnojem lidstva jsme sami.

Autor Lord Bartimaeus, 22.02.2015
Přečteno 514x
Tipy 3
Poslední tipující: Lůca, Aaliyan
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí