Bloudění

Bloudění

Anotace: ...

Odrazem třpytu padlé novy,
skrze jas ušlý z poza víček,
s otiskem šalmů démonových
a přece září stovek svíček,

kráčí si sladkost tvého snění
po hořkých plátcích belladonny,
hrou na to, že nic špatně není,
vzdálenou pravdě na tři hony.

Komu lžeš, světu, mě, či sobě?
Zřels vesmír nebo vzduchoprázdno?
Vyber si, byť jsou jedním obě,
záleží, aby tys měl jasno!

Nečekej, že by kaly sedly,
slabost nás jen tak neopouští,
buď tni svůj bludný kořen ve dví,
anebo navždy bloudi v poušti.
Autor Anjesis, 22.02.2015
Přečteno 422x
Tipy 17
Poslední tipující: Madanik, Eru Alonnar, básněnka, jitoush, Rozina, Nespavec, Aida, Frr, Nikita44, Amonasr, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bella donna
krásná paní
že ti zpestří usínání?

ve vlasech máš padlou novu
poslední doušek

pro sto honů

a lovci byli téměř na dostřel

v kalech se utopilo spoustu střel...

23.02.2015 16:47:09 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí