Hlína z křižovatek...

Hlína z křižovatek...

Anotace: ...

 

otevři zahradu
pro pocit
mlýnek

že cítíš tůni z konvalinek?


že kašleš spolu s neznabohy
že vnímáš tlukot
jednonohý...

slavík na klíček právě odletěl z mého malíku
a hledal hnízdo pro květomluvu žháře

že nemám třináctero matek?
uctívám proto každý pátek
s uzly spiklenců

jak asi zeje boží oko
s víčkem čaroděje?

co ústa milenců
a rozkoš z čokolády
krém s lekcí smrtelnosti
a hlína tvárných zadnic

sypu si sůl prahem jazyka
s vůní přehlušila žesti
blázniví blázni prý nesou svoje štěstí

jehlice na klobouky a tráva z louky
rožeň potažený kůží

nesu si v kapsách golemy

a drobky z křižovatek


jsou jako synové
co stali se už muži...





pro víčka čaroděje

Autor básněnka, 01.03.2015
Přečteno 340x
Tipy 24
Poslední tipující: Akrij8, Psavec, enigman, Jin&Jang, jitoush, Nikita44, Luky-33, MARKO, Jort, Amonasr, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

cítím linky z konví...

03.03.2015 00:18:07 | enigman

...
a najít šém pro golema
zem větrem provoněná
...

01.03.2015 10:51:44 | A42

jo s golémy v kapse nejdál dojdeš - taky si myslím :-D :-)

01.03.2015 09:50:31 | Frr

taky si myslím, maj dobrý peří:-)

01.03.2015 09:51:20 | básněnka

kandovaný..ty mladší zkaramelizovaný..:-)

01.03.2015 10:02:09 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí