Všechno je jinak

Všechno je jinak

Anotace: "správně vidíme jen srdcem" Antoine de Saint-Exupéry

chuť cigarety

pachuť lásky

kazeťák bez kazety

a hladké vrásky

 

talířek bez šálku

tráva bez rosy

přátelství na dálku

bere kdo neprosí

 

televize bez reklam

naděj a touha

skutečnost nebo klam

každá noc dlouhá

 

polibek bez lásky

ztracená důvěra

zbytečné otázky

víra a nevěra

 

do prázdna most

smutek z radosti

tak málo - dost

hostina bez hostí

 

radostný žal

bolestné veselí

svžený král

život jen z nedělí

 

duha bez barev

slzavý nebe

žvot nebo krev

trápení z Tebe

 

kosmonaut bez rakety

sta zemí bez hranic

zlá pomsta bez odvety

kdo vyhrál nemá nic

 

pouště bez písku

řeky bez vody

zlým lidem nablízku

pravda a podvody

 

poklad bez ceny

hodnotné smetí

pokoje bez stěny

týrání dětí

 

žehnané zlo

zmatek i v jistotě

z papíru sklo

prospěch i v ochotě

 

vězení bez mříží

letadlo bez křídel

smích ze všech potíží

hra bez cti, pravidel

 

bolest je odměna

radost je prohra

zla z dobra přeměna

vítaná dohra

 

půjčka v hotovosti

zvyklost na nářky

přátelství bez rovnosti

upřímnost z přetvářky

 

hádka bez zlosti

úsměv z nenávisti

ceněné podlosti

podrazák záda jistí

 

vrazi na svobodu

nevinní do želez

stávkující v chodu

boháč bez peněz

 

úspěšný krach

beze stromů lesy

vítaný strach

dopis bez adresy

 

pýcha skrytá v koutku

šlechetný úpadek

pistol bez kohoutku

rozvody bez hádek

 

sopky bez lávy

oheň bez záře

ovoce bez šťávy

skutečnost ze snáře

 

bezedný pytel

bezelstný všivák

soucitný přítel

všechno je jinak.....

Autor VIOXX, 08.03.2015
Přečteno 363x
Tipy 5
Poslední tipující: Jin&Jang, Rozina, Nikita44, Amonasr, Nespavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

originální,zajímavý,našlápnutý:-)

08.03.2015 21:04:08 | Nikita44

Cítím v tom takovou pachuť...

08.03.2015 01:44:32 | Nespavec

sama bych to nepopsala lépe...je to tak

08.03.2015 01:46:23 | VIOXX

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí