Chrpy a hvozdíky

Chrpy a hvozdíky

Anotace: ze života.. (2015)

Rakev vyzdobte mi
těmi mými krámy,
zanechte ji v zemi
položte do jámy.
Položte do jámy
kvítí a kamínky,
známí i neznámí,
za Vaše vzpomínky.
Za Vaše vzpomínky!

Za Vaše vzpomínky
strom na mne dejte
a všichni bez výjimky
o sebe dbejte!
O sebe dbejte
a buďte vděční,
na mysli mějte,
že život je věčný.
Život je věčný!

Život je věčný,
jen tělo sejde,
duch přebytečný
zas na svět vejde.
Zas na svět vejde
duše mé světlo,
jinak to nejde,
aby zas kvetlo.
Aby zas kvetlo!

Aby zas kvetlo,
zářilo v zornicích,
v té truhle tělo
zahrňte ornicí!
Zahrňte ornicí,
položte kamínek,
od žen pak přeji si
jen vlasů pramínek.
Jen vlasů pramínek!

Jen vlasů pramínek
a pěknou písničku,
od mužů ohýnek,
pod stromem lavičku.
Pod stromem lavičku
a kámen špičatý,
nejednu lahvičku,
oděvy strakatý.
Oděvy strakatý!

Oděvy strakatý,
jen žádný manýry,
protože nahatý
vidím Vás z té díry.
Vidím Vás ze díry,
bez masek, tak DÍKY!
Ať kvetou bez míry
chrpy a hvozdíky.
Chrpy a hvozDíky!
Autor el sereno, 25.12.2015
Přečteno 347x
Tipy 3
Poslední tipující: Jenda P., Rootness, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí