Shon nejen vánoční

Shon nejen vánoční

Anotace: Klidný a šťastný nový rok 2016 přeje všem milým čtenářům Dolma

Člověk, posedlý časem,
jako by to byl zlý duch,
se prohýbá pod tíhou viny
cizí i vlastní, jež ho nutí
honit stíny
své minulosti a přítomnosti -
to hejno zlostných much -
zdánlivě šplhá výš
zároveň padá v hloub
masařky jedovatě zelené
neznají soucit s jeho únavou,
když nohy váže tíž
radostně bzučí kolem
zemřelých těl a duší
a lidský atom nevnímá
varovná znamení,
která mu sviští v uši
a končí často na rumišti žití,
kam odhodil sám sebe
jsa kořist lovce
lovec kořisti,
jež se mstí
Autor Dolma, 28.12.2015
Přečteno 240x
Tipy 1
Poslední tipující: bogen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí