Schizofrenia II

Schizofrenia II

Anotace: Ano, ta polstrovaná cela je opravdu malá...

Sbírka: Stručné verše

Pár kroků dělí mě od té bezedné jámy
Tři pilule a nahořklý sirup
Vůně čerstvého chleba
Naplnila celý pokoj
Celou celu s polstrováním

Duha rozčísnula nebe
Utišila krásnou bouři!
Jaká to zrada!
Skrze mříže je slyšet šustění spadaného listí
A močící opilec
Pobíhá uvnitř s nožem v ruce
A cosi si mumlá pod kabát

Ano, co to jen…
Ne, to nikdy!
Natáhněte prádelní šňůry
Ať zaženou noční můry

Podejte mi tu zrezlou břitvu
Načešu s ní oblaka jako pudly na výstavu
Učešu si
Ruce
Hrdlo cosi mumlající
Volající po pomstě
Po dalších sedativech, regulativech a jiných věcech
A po těch malých čokoládách

Večer se chýlí a přelévá se v poledne
Z oblohy opět žhne ta otravná
Žlutá
Koule

Vítr postupně tráví a přežvykuje
Stébla trávy
Se všemi jejich právy
A dušemi

Zhasněte tu žhnoucí žárovku
Chci zase tmavý sklep
Pár doušků medoviny, vína hlt
A válečné malování

Luna ke mně nepromlouvá
Nemůže
Slunce jí brání v tom, aby povolala Rampelníka
Ta žhavá koule mokvavá
Si s nocí opět pohrává

Mým domovem ztichlá je klinika
Mým chlebem je na stropě skvrna
Před týdnem brala mě kolika
A smetla ji drtivá dna

Zavřete oči, už to přichází!
Autor Ravena Lupus, 06.04.2016
Přečteno 369x
Tipy 6
Poslední tipující: ewon, Móny, Mácha, Jort
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, ale na mě moc dlouhá, ale vydržel jsem a dočetl ji do konce ☺.

06.04.2016 20:01:42 | Mácha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí