U maminky

U maminky

Anotace: Mamince

Sbírka: Probuzení

 

Jihočeský potůček kudrnatí se  

roubený vrbičkami

mezi kopci údolími 

 

zpívá svou toulavou

a cestou trousí rýmy

  

Jihočeské domečky 

až na zem mají kloboučky 

doškové

 

okénka malá  rozespalá

krovy dubové


Jihočeská  krajinka

jak od maminky pusinka 

upřímná  

 

rybníku hladina

ůly plné medu

v lesích borůvčí fialoví se

 

dobrotu lidí

ani popsat nedovedu 

dojetím dech tají se


 
 

Autor Móny, 09.04.2016
Přečteno 429x
Tipy 7
Poslední tipující: Frr, bogen, knihomolka, Kubíno, Amonasr, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí