Úcta otroků

Úcta otroků

Anotace: Vám všem

Sbírka: Země ran

Vzdejte hold upíru,
jenž zlato saje z našich žil;
A polibek jeho rapíru,
ten sis zasloužil!

 

Vzdejte hold sudlici
a cepu, co kosti láme;
sedřené kůži na líci,
lásce, již nikdy nepoznáme!

 

Vzdejte hold Kristovi
a všem jeho ranám;
dál noste fešné okovy
a dvořte se Ďábla dámám!

 

Vzdejte hold hnilobě
a krvácejícím vředům;
dál střílejte po sobě
vzdor lásce, jejím jedům!

 

Vzdejte hold márnici
a zpopelněným rekům;
a na konci nad svící
v modlitbě k měsíci
se vysmějte věkům... 

Autor Oxík, 15.05.2016
Přečteno 352x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Lighter, Donne
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rýmování ironické, hezké.

16.05.2016 12:34:26 | Lighter

Líbí se mi.

16.05.2016 09:05:30 | Donne

Tak to mám radost :)

16.05.2016 09:23:12 | Oxík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí