Odbila půlnoc

Odbila půlnoc

Anotace: Odbila půlnoc a u mě se ještě neví Zda půjdu spát a nebo spočítám kuličky z počítadla Odbila půlno...

Odbila půlnoc a u mě se ještě neví
Zda půjdu spát a nebo spočítám kuličky z počítadla
Odbila půlnoc, těžká a chladná
Jak hloupý dárek od návštěvy

A v temné noci, která začla zívat
Je slyšet kočky, ty slečny věčně bosé
A na mé pelesti se začlo připozdívat
Jen tma se protahuje pod mým nosem

A ptá se všech, co se přikryli mou dekou
Na otázky bez adekvátní odpovědi
A mezi tvou a mojí řekou
Buduji pasti na medvědy

A doufám, že jednou někdo šlápne vedle
Do smyčky z trnitého drátu vstoupí nahý
A já se naráz octnu v sedle
A ty zaplatíš všechny dluhy...
Autor šestka, 05.06.2016
Přečteno 945x
Tipy 6
Poslední tipující: Jort, bogen, poeta, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..některý básničky jsou jako pastičky...:-D* :-)* ST

05.06.2016 07:25:52 | Frr

...a některý pasticky jsou z umělý hmotičky, můžeš je obtančit kdyz si stoupnes na špičky... jako baletka:0

10.06.2016 21:36:54 | šestka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí