Střevíčky

Střevíčky

Anotace: .

Skořicové ticho procitá, 

ptáš se po polárce, utopená do skla

hořko-sladko-kyselá po ranách

a přeci stále chutnáš po plástvích,

tisící prvý rok bez Krista,

papilou nitra jsi obtiskla

očima jinovatku v tmách,

ve dveřích tisící prvý hřích.

 

Prosněžná žena netečná,

tváře sis zbarvila deštěm pro duhu,

beztak je barvoslepá ve tmě

našlapuj po špičkách,

zrcadlo podstatu nepozná,

život je baletkou v popruhu,

nikdo se netočí věčně

v jediných tanečních střevíčkách.

Autor Akrij8, 08.06.2016
Přečteno 348x
Tipy 18
Poslední tipující: Jort, Ormissia, Móny, Kubíno, Nikita44, Kett, Amonasr, Špáďa, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední tři verše fakt hezký…

09.06.2016 00:12:05 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí