Čárky na dveřích

Čárky na dveřích

Anotace: ...Nenaučili nás žít...

Nenaučili nás žit.
Užívat si, to ano.
Ale žít?
To ne.

A tak hltáme den za dnem
a opíjíme se každým východem slunce,
který nás ukolébá k spánku.
Panicky hltáme den za dnem,
Ze strachu, že s dospělostí přijde kocovina.

Dělám si čárky na dveřích,
těsně nad temenem.
Co jsem odešel z domova.
Dlátko se zarývá do měkkého dřeva,
stejně poddajného jako moje záda,
pod bříšky tvých prstů,
které našim dědům už zatvrdla,
přesycená snahou zapomenout.

Dřív trpěli hladem.
A my při pohledu do prázdné lednice,
víme jaké to je.
Protože první krám je tak blízko,
že bychom po cestě mohli vystřízlivět.

Dělám si čárky na dveřích,
co jsem odešel z domova.
Celou tu dobu,
která se slila v kapku,
co se ještě pořád točí na kraji nálevky.
A ne a ne tam spadnout.

A za tu dobu,
co si dělám čárky na dveřích.
Jsem ještě nedospěl.
Ani o milimetr.
Autor Košťák David, 17.06.2016
Přečteno 400x
Tipy 6
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Frr, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rapsod zsalobny par excellence***:-D* ST*

17.06.2016 22:20:04 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí