Na rozloučenou

Na rozloučenou

Anotace: .

Sbírka: Země ran

Rudé jsou louky již odkvetlých vlčích máků

a chladná zem vzplála pod křídly ocelových ptáků;

kde kvetly chrpy, kde zelené jen byly lány,

rezivějí pušky, a naděje tam roztrhány;

jdu pryč, kam mě volá rachot zbraní;

jdu pryč, kde již bratři zápolí se saní;

jdu pryč, tu znějí děla jako dříve meče;

jdu pryč, pak kamarád mě vleče;

jdu pryč a nikdy mě již nespatříš,

tak naposledy v dlani sevřu fotku tvou a kříž...

Autor Oxík, 19.06.2016
Přečteno 365x
Tipy 3
Poslední tipující: JSJ, Ravena Lupus, Fany
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný :-).

19.06.2016 10:56:24 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí