Památce Karla Kryla

Památce Karla Kryla

Anotace: Text pro novou sbírku poezie Stíny a naděje

Bratříčku, otevři vrátka
do světa za světelnou zdí
na druhé straně řeky
v náručí něžných víl
tě čeká ulehčení
od kříže trpkých chvil,
neboť i stateční
nemohou někdy žít,
když cesta ztratí cíl -
čestně jsi odešel
a čestně jsi i žil
spoutaná svoboda
s růžovou maskou pravdy,
jež nezvítězila
a nikdy nevítězí,
se směje vlastní bezmocnosti
- tak už si přivykla,
že zrada září ctností -
ti dříve nepoddajní, smělí
na tebe dávno
s úlevou zapomněli
a už se nezpívá
a už se neburcuje -
Však hlavně že mi chutná!
Já stále nemám dost!
A rozkoš z prázdnoty
je ohlodaná kost,
na které hodují
mravenčí duše
Autor Dolma, 27.06.2016
Přečteno 512x
Tipy 5
Poslední tipující: zdenka, Fany, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí