Máří

Máří

Anotace: ...

 

Neměla slzy pro cizí bez páteře,

jméno prý ožije, když mu vtiskneš tvář,

rozlila ústa do krve bez hlasu,

za všecka rána šeptala sůl,

hrdličky míru padaly za kadeře,

čas je jen váhavý kronikář,

vetknul jí stříbrosvit do vlasů,

rozlomil ticho tahem strun.

 

Znal její jméno na dotek

protiklad brailova písma,

četl jí šeptem z mezirtmí,

tisíckrát políbenou deštěm,

štětcem jí vykreslil křídli řek

v hlubinách cizího bezdna,

stavěli šroubená lešení

pro novou naději pod oknem.

 

Zahrady stinných svítání,

kdy dech se setká v mezisklí,

nakreslí šmouhou bílou mhou

zázraky pro čekanky,

třepotavé scházení,

kdy vášeň skrytá v předpeklí

po trnech stéká rosou,

ztracenost jsou opánky,

víra jde nohou bosou

 

pro ne/ukřižované

Autor Akrij8, 31.10.2016
Přečteno 351x
Tipy 14
Poslední tipující: Kaprikorn, zdenka, Nikita44, jitoush, Frr, Amonasr, MARKO, Helen Zaurak, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

stavěli šroubená lešení...pro novou naději pod oknem...úsměv.z.

01.11.2016 11:02:17 | zdenka

Děkuji Zdeni, snad za každým oknem čeká naděje, jen se musí otevřít :o)

02.11.2016 12:12:50 | Akrij8

křižovatky jsou kříže..a cesty nekonečně lemované zavřenými květy čekanek..
ST* :-D*

31.10.2016 21:48:18 | Frr

Děkuji Jiří, krásně řečeno :o) S čekankami je kříž

02.11.2016 12:14:52 | Akrij8

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí