Kroky k sobě

Kroky k sobě

Anotace: Ze srdce Štěpánce Rackové

Chtěl bych Ti na rty připnout smích,

do očí vplétáš listopad,

kořínky stálých souměrností

musí se někdy roztříštit,

probudit květy ve skráních,

těžké je nitro zkolébat,

nejkratší ze všech vzdáleností,

prostory mezi námi mít

svedené do přátelství

 

Když šrámy protnou Tvoji tvář,

když kroky bolí, bolí cizím dechem,

cesta je nesnadná a lichá,

pak prosím následuj můj krok,

dal bych své srdce na oltář,

zavázal oči a provedl Tě mechem,

kde ztrácí se žal a pýcha,

kde krutá řeka změní tok

pro tajemství

 

Připnu Ti úsměv do tváře jitra

a Tvoje slzy budu číst, tak jako řádky talmudu,

mám ruce prázdné sil však dost,

bezbřehá ramena velkých řek,

možná že dnes se změní zítra,

vždy tady pro Tebe zůstanu

budu Tvůj přístav a Ty můj host

pro naděj, radost i pro smutek

známé souostroví

 

Neptej se, v přátelství není míra,

pro to co přítel dal, co máš dát,

blízkosti vlastní je sdílení

předobraz vytepaný srdcem,

přítel ten příteli neumírá

živá je voda a listopad,

ten mezi přáteli není,

věř prosím všem těmto věcem,

vždy rád budu při Tobě stát.

 

Poctěný Tvojí přítomností

 

 

Autor Akrij8, 01.11.2016
Přečteno 323x
Tipy 13
Poslední tipující: Koza, Kaprikorn, Amonasr, kudlankaW, Helen Zaurak, Nikita44, Jin&Jang, jitoush
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

překrásné vyznání, tak upřímné, četla jsem jedním dechem několikrát .. děkuji Ti za pohlazení

07.11.2016 08:34:27 | Koza

To já Ti děkuji za vlídná slova a milé navštívení :o)

09.11.2016 00:35:35 | Akrij8

....verše pro přátelskou blízkost,která posiluje.....to velmi
povzbuzuje......připínat úsměv?Vždyť od toho jsou skutečná přátelství....
......oboustranně....krásné,milý Jiří....a jsem ráda,že opět mohu něco
číst "z Tebe".......Ji.

01.11.2016 21:57:19 | jitoush

Děkuji, má milá Jitřenko :o) ˇClověk je někdy potřebuje slyšet... Myslím, že jsi objevila přesnou podstatu toho, co jsem chtěl sdělit :o) Jsem rád, že čteš :o)

02.11.2016 22:43:06 | Akrij8

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí