JABLKO POZNÁNÍ

JABLKO POZNÁNÍ

Anotace: Kdo ví, jak to bylo v ráji...

Zírala jsem do zrcadla,
- douze, předlouze...
Vymýšlela pořekadla
o lásce k tobě, o touze
jíž plá
zahlcena duše
- ten klam.
jhož nelze slyšet,
ten žal
a nitra prázdnota,
ty jsi to vzdal
a v mne přešla temnota.

Mysl má
- chaosu vlna
zoufalá,
křičící z plna
a srdce
bijíví na poplach
tak prudce,
až jemu hrozí krach.

Nemocná tebou
a navždy zatracena
jen sama sebou,
svým citem zbídačena,
slzami zotročena,
zoufalstvím mknuta v mříž,
krví srdce potřísněna,
rozumem bita v kříž.

Těch sil, co jsem vypjala
pro sny, které sníš,
i z tebe jsem hřích sňala
- snad porozumíš...

Jablkem otrávena
ze stromu poznání,
z rtů mých se řine pěna,
z úst hadích přiznání.

Šeptá: "To se stává..."
Jsem tou hříšnou, vinou.
A sžírá mě láska má,
zevnitř kyselinou...


Autor Ricarda Haner Lowery, 07.03.2017
Přečteno 432x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, danaska, Iva Husárková, Kapka, Cappp, Nikita44, Amonasr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný styl.

11.10.2023 23:14:16 | mkinka

Děkuji

11.10.2023 23:15:19 | Ricarda Haner Lowery

Je to takové krásnosmutné. Velice mě ta báseň oslovila.

21.05.2017 18:57:25 | danaska

Děkuji mnohokrát :) Jsem ráda, když někdo dokáže přemýšlet i jinak, trocha víc do hloubky a najde si v tom to své :)

21.05.2017 19:00:16 | Ricarda Haner Lowery

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí