Pionýři

Pionýři

Když ve tmě víří netopýři
křídly svými lidské chmýří
namíří si pionýři v záři
luny ven ze dvéří.

Přes palouky přes dvě louky
průsečnicí lesní školky
přímou čarou k dědině
vstříc
čtvrté cenové skupině.

Kolo kryglů s prasklým uchem
kouř se líně line vzduchem
produktem pár panáků
jest moudra mladejch zobáků.

Pak v prudké hádce s místními
divotvory lesními
se hlavy rychle zatočí
hle
dvě fialky pod oči.

Tu na útěku bez platby
dole s těžkou osmicí
máme chlapce od malby
zbarvené a chvějící.

Po půlnoci v temné chatce
pod peřinou bez řeči
leží jako na marodce
ráno všechny vyléčí.
Autor David ze Šternberka, 10.06.2017
Přečteno 309x
Tipy 4
Poslední tipující: Bludimíra, V.N.Losinský
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji,ohromně mě to pobavilo:)

16.11.2017 21:52:48 | Bludimíra

... dvě fialky pod oči :o))) Jo to je výstižné. Dobrý, tragikomický příběh. Ouplně jsem je viděl, pionýry slavné. :-))

12.06.2017 14:01:09 | Koblížek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí