Několik minut po zmrtvýchvstání

Několik minut po zmrtvýchvstání

Anotace: xxx

Mezi střepinami hezkých chvil
oddenek smutku náhle vyrašil
tiché ráno s klidem v duši vládne
po větrné noci vzduch lehce zchladne
a zapýří se slunce jako ohnivý rubín

plamenným mečem mává cherubín
v předpeklí nebo na cestě do ráje?
Někdy cestou stejnou člověk putuje
kamením, trávou, blátem, po horách
jen se zvednout a nezůstávat v tmách

ruch ulic mi uková horké poledne
žal s únavou se rázem rozpadne
pak strhnu závoj tvých očekávání
s pokorou v srdci hlavu skloním
několik minut po zmrtvýchvstání...
Autor Mt. Blanc, 29.06.2017
Přečteno 422x
Tipy 17
Poslední tipující: Jan Urban, zdenka, Now, Alciele, Laika, Amonasr, jitka.svobodova, Akyš, Iva Husárková, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Oddenek smutku už nikdy neutneš.

31.01.2019 17:44:51 | Philogyny

Jen když ho rozpustíš v radosti, tehdy ano...

07.05.2019 17:59:26 | Mt. Blanc

kéž věrné zůstane milování ... zmrtvýchvstání ... úsměv.z.

31.01.2019 17:36:15 | zdenka

Wow. A není to štěkot..

18.01.2019 09:46:25 | Now

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí