Nejistota

Nejistota

Anotace: Proč tolik smutných očí 

Proč tolik smutných očí 

Klopí svůj zrak k zemi 

Pot stéká po obočí 

A dýchá se s obtížemi 

 

Na cestě ke štěstí 

Stále se potkáváme 

Ale sebou nejistí

I když se známe 

 

Touhou po ryzích citech

Plnými doušky z nich pít 

Jména milovaných na rtech

Svého štěstí se chopit

 

Schováváme na utrpení

Za maskou s úsměvem 

Marně hledáme pochopení 

Když dáme se špatným směrem

 

Nejbližší zůstal jen na zemi stín

Do slunce prsty malujeme úsměv

Ač pálí mosty s někým jiným 

JIž neslyšíme ptáků zpěv

 

Jen tiché šeptání stromů

Za větru pohupující se listí

Zda máme důvod vracet se domů

Když nikdo nečeká nejsme si jistí

Autor Dědek, 29.08.2017
Přečteno 341x
Tipy 9
Poslední tipující: Richard Grey, FairyLAdy, Iva Husárková, Janna, Jarka, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zbloudilé duše, Přístav zatracenců ... dobré téma. Je to - jak - lvové bijem o mříže.

29.08.2017 05:08:32 | VEDz RVAHEs

Děkuji , naposledy si ji pamatuji jen z filmu Marečku podejte mi pero ale nenapadlo mě si ji přečíst
Až dnes díky vám vím jak ta báseň celá zní

29.08.2017 19:00:05 | Dědek

Spoutaný duch touží po svobodě. Neruda šikula.

30.08.2017 12:35:12 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí