Vlk mezi chrty

Vlk mezi chrty

Žal se mnou smýká
jak koně postrojem
uvnitř to vzlyká
jak tikot orlojem.

Život se nemazlí
tiše mě vleče
radosti vyprázdní
na hanbě v kleče.

Zůstávám samotný
před branou ráje
starý a nemocný
smrt ve mě zraje.

Chodidly bosími
drhnu svou zemi
s žihadly vosími
hluchý a němí.

Pod rouškou samoty
v bělavém stínu
jdu tupě z rachoty
uč se můj synu.

Není mi štěstí
do krve dáno
jen samé klestí
přes cestu stláno.

Až jednou překonám
hranici smrti
už budeš vychován
vlk mezi chrty.
Autor Ďábel sám, 05.12.2017
Přečteno 333x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Romana Šamanka Ladyloba, jondys, Anděl, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST

05.12.2017 19:41:59 | jondys

Na dřevo moje ruka klepe,
milý Ďáble, ať je zas lépe!

05.12.2017 08:14:36 | Kapka

:)

05.12.2017 09:43:57 | Ďábel sám

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí