Pokročilá staroba

Pokročilá staroba

Život.
Oáza.
V nej močarisko
odstrčené bokom
so stojatým tokom
páchne plesňou, potom,
odpadom zo seba.
Ukryté pod machom.
Trasovisko.
Vyschnutie,
zánik - veľmi blízko.

Zriedka nazrie slnko
do stojatej hĺbky,
zriedka pohladkajú
vetry život vetchý.

Bojím sa.
Mám strach z tých rokov
keď budem stáť bokom
so stojatým tokom.
V úzkosti čakám dážď,
zimu s čiernym blatom.

Poprosím času zášť
nech príde až potom...
Chcel by som stopy zmiasť.
Skryť sa pred zánikom.


Anna Vodičková
Autor annav, 09.01.2018
Přečteno 475x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nedá se skrýt, musíme žít.

09.01.2018 17:10:51 | Kapka

Proti zániku je nutné jít stejně jak proti proudu ...

09.01.2018 13:05:32 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí