PROSBA O ODPUŠTĚNÍ

PROSBA O ODPUŠTĚNÍ

Anotace: Byla krásná, spanilá, na kapesníku monogram Jar Pal

Čas plyne jak voda, ještě chvíli a sucho bude mezi prsty,
tak rychle život protekl, na některé vzpomínky já povzdechl.
Ještě patnáct let a za dveřmi sedmdesátka, patnáct let,
jako když louskneš prstem, někdy byl život hustej,
a čas letí jako kámen z desátého patra, čas nezná bratra.

Bilancuji, na váhách vážím dobré i zlé, rád bych napravil co pokazil jsem,
příležitost však chybí, nevím ani jestli ještě žije,
choval jsem se tenkrát jako zloduch, jako zmije.
Kdybych tě tak potkal, popel na hlavu bych si sypal, až k zadušení,
já prosím Pane dej mi šanci potkat tu ženu, dej mi šanci omluvit se.

Před třiceti pěti roky byla krásná, teď bych jí však sotva poznal,
snad podle očí, prosím Pane dej ať mi do cesty vkročí,
a já si mohl na hlavu popel sypat až k zadušení.
Autor Jeněcovevzduchukrásného, 09.01.2018
Přečteno 401x
Tipy 10
Poslední tipující: jitka.svobodova, Amonasr, Nikita44, Anděl
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásné! líbí se mi!

10.01.2018 07:59:44 | Anděl

Děkuji.:-)

10.01.2018 17:09:41 | Jeněcovevzduchukrásného

JSISPANILÉ STVOŘENÍ...

09.01.2018 22:22:25 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

:-)Děkuji.

10.01.2018 17:10:07 | Jeněcovevzduchukrásného

já také děkuji ...:-) za Tebe a za Tvou nádhernou kytici Tvých dílek srdce dotýkajících a zářivých :-)

10.01.2018 17:30:17 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí