Prohra tě naučí smířlivosti

Prohra tě naučí smířlivosti

Z rozpáráných šatů
způsob smrti můžeš číst
stejně jako z vlasů
a spousty dalších míst.

Na pahorku smrti
kde síly temna zvou
kdosi tvůj krk škrtí
rukou svalnatou.

Bezvládné jsou údy
a plíce lapaj prach
cítíš vůni půdy
a v srdci buší strach.

Co se s tebou stalo
že nechal si se bít
proč si bereš právo
že navždy budeš žít.

Silnější je ruka
a i jiný argument
mnohdy jsou to muka
mnohdy kompliment.

Smířlivost je prostá
nauč se s ní žít
tak jako tvá prohra
co vítěz bude ctít.
Autor Ďábel sám, 24.01.2018
Přečteno 299x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Romana Šamanka Ladyloba, Kapka, Anděl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďáble...myslím, že prohra Tě nenaučí pouze smířlivosti...ale vzburcuje Tě k většímu úsilí nakopat život do zadku! Hledat. A nalézat. Protože pořád ještě není pozdě.

24.01.2018 15:02:38 | Anděl

..a nebo Tě ty prohry utlučou

24.01.2018 16:15:48 | Ďábel sám

Ba ne....neutlučou. Jednou to skončí a bude líp. Uvidíš.

25.01.2018 07:27:02 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí