Jen blázen šel by skrz bodláčí

Jen blázen šel by skrz bodláčí

Anotace: Báseň ze života bláznů

Sbírka: Po stopách vesnice

Jen blázen šel by skrz bodláčí
když lánem vracel se z roboty
nohy do krve odřené až k pláči
domů proto pospíchá pro boty

Jen blázen šel by skrz kopřivy
když míč se tam ztratil při hodu
na spálenou kůži pomůže lék poctivý
aby se zapomnělo na tu příhodu

Jen blázen šel by skrz jehličí
to místní mládenci vešli do remízku
však po celém lese hlasitě křičí
když ostré jehlice byli jejich očím nablízku

Jen blázen šel by skrz trní
když růžemi zarostl bájný hrad
v zahradě nezpívají ani ptáci stříbrní
když princ má svou dívku nadevše rád
Autor Petr27, 19.05.2018
Přečteno 356x
Tipy 5
Poslední tipující: Anděl, Frr, KeepTheFlameBurning
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jednoduché, krásné!

20.05.2018 18:34:55 |

Díky :)

20.05.2018 20:29:45 | Petr27

Petí - já jsem blázen!

20.05.2018 13:01:39 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí