PŘEZLATÁ MAMKA

PŘEZLATÁ MAMKA

Anotace: Moje mamka pracovala jako servírka dvacetčtyři let U Fleků a byla tam velmi šťastná i přesto, že na ženu to byla tvrdá hospodská práce ve věčně zakouřených prostorách.

Mamka moje zlatá byla, občas malé pivo pila,
po obědě dala jedno, a pak zase na plac,
prosím pane gulášek, pívo dáme na tácek.
Měla ráda lidi, byla prostě skvělá,
mamko moje zlatá, co by jsi si přála.

Přála bych si jenom jedno, aby jsi měl lásku v srdci,
aby jsi zlo neoplácel zlem, pak tvůj život bude míti smyslu,
zkrátka, vyhni se egoismu.
Sobeckost, egoismus to jest nejhorší co na Světě může být,
nad tebou já ochranou ruku stále budu mít.

Děkuji ti mamko zlatá, přezlatá, za ty krásná slova,
cítím, že přes to všechno uvidíme se zase znova.
Autor Jeněcovevzduchukrásného, 26.09.2018
Přečteno 252x
Tipy 4
Poslední tipující: breberkar, Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Honzo to je milé ST* :-D*

26.09.2018 15:31:40 | Frr

:-)Moc děkuji Jiří:-)

26.09.2018 15:34:36 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí