Blues o Manon z předměstí

Blues o Manon z předměstí

Anotace: . . .

 

 

Blues o Manon z předměstí

 

Tak a teď jsem tu

   jen pro vás, můj pane milý.

My k sobě by se vážně hodili!

Věřte mi, u nás by nebyl žádnej svár.

No, jak říkám, moc pěknej pár,

i když asi by to bylo

                   jenom na chvíli . . .

Chtěl byste to jedno

 anebo si povídat?

Řekněte, pane,

pro vás já cokoli . . .

Ne, prosím, jen, nelíbat,

  víte, duši to stejně nezhojí . . .

Mý jméno chcete znát?

Vždyť to jsem já, vaše Manon,

 vy smíte mě milovat přesně tak,

jak to máte rád.

Víno? Ne, můj rytíři Des Grieux,

Manon ta přece nepije . . .

 

. . .

 

 Tak a teď zbejvá

   sundat tu velkou noblesu,

   já hnedle ji radši vodnesu,

tu krajkovou krásu do skříně . . .

Ne, pane, vy jste v tom zcela nevinně.

Jenom váš čas je prostě pryč,

   konec, finito, šlus.

  Jo, můj milej,

      tohle je všechno špatný blues . . .

Ale ještě mě třeba pohlaďte,

 chcete-li, ten za váma, 

víte, ten nehledá Manon,

jen holku v posteli . . .

Ne, vod vás nic nechci,

dyť jsme si voba užili.

A kdy mně se zas poštěstí

bejt takovou Manon,

i když jenom z předměstí,

i když jenom

 

        na chvíli . . .

 

Blues o Manon z předměstí

 Za foto děkuji MIRA Photography
www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts

Autor Fany, 23.10.2018
Přečteno 390x
Tipy 14
Poslední tipující: jvacl, Jort, Sanneke, kudlankaW, danaska, Frr, Amonasr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Parádní kus Fany!
K tipu odhodlaný

M.K.Kudlák

23.10.2018 13:59:04 | kudlankaW

:-) Kudlanko, Marty odhodlaný zdraví chválou rudá Fany :-))! Dík moc a měj se fajn :-)!

24.10.2018 07:34:12 | Fany

takhle to dopadá, když pravnučka Fany-nka se vcítí do Manon:-)) ST* :-D*

23.10.2018 11:59:27 | Frr

:-) tak snad to nedopadlo tak zle :-), hezky děkuju a hezké odpo přeju :-)!

23.10.2018 12:31:47 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí