Pátek

Pátek

Anotace: Vzpomínka na naši první domácí hospodu...

Už je tu konec těžkého pětidení,

vidina hospody – už se těším do ní.

Nejedno pivo, ba i rum mě čeká,

jak vrátím se domů, trochu mě leká.

Ale na to dost času, teď partu sehnat,

taky pár stováků do šrajtofle vehnat.

Pak taky musím pupek si namlejt,

nehodlám se přece dnes někde poblejt.

 

A už je to tady, v osm sraz přesně,

ve čtvrt na devět pospíchám děsně.

Musel jsem totiž dokadit nutně,

večeře dopadla poněkud smutně.

Několik pozdravů a už dovnitř jdeme,

po tejdnu konečně se zas pomějeme.

Bereme kulečník a první rundu,

doufám, že zase nepropiju bundu.

 

Známá barmanka je dnes za barem,

nosí nám pivka, jedno po druhém.

Minuty ubíhaj´, mění se v hodiny

a my už zase vyvádíme koniny.

 

Pohled se matní, nálada jihne,

muška se horší, vopice se líhne.

Hospoda bouří, každej hňup kouří,

deset piv přešlo, oči se mhouří.

 

Čas už se blíží ke čtyřem hodinám,

po cestě domů smějeme se kravinám.

Bylo to fajn, ale těším se do postele,

všechno už je mi dneska u prdele...

Autor Adam Kory, 22.11.2018
Přečteno 220x
Tipy 3
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Pavel Vlček
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí