Léta běží

Léta běží

Život protekl mezi prsty,
dávno nezbylo nic.
I ty, buď si jistý,
že nesmíš čekat víc.

Léta běží.
Jaro, zima, úmrtí a tak dál.
Venku zas sněží.
Hříchů mnoho a za který by ses, ty, kál?

Člověk se narodí
a věří, že štěstí přijde samo a lehce.
Za chvíli mluví však záhrobí
a bytost stojí, nevěří, civí a hlavně nechce!

Tak čau a na věčnost s tím.
Vše někdy snad přebolí.
Člověk jde dál, avšak, stíhá ho jeho stín.
Zemřít chci pokojně, abyste věděli.

Třebaže ve slunnou neděli.

Autor J.Karasová, 30.04.2019
Přečteno 495x
Tipy 14
Poslední tipující: Roser, Krahujec, Helen Zaurak, gallatea, Amonasr, BaZiNgA, vlnka, Kapka, Iva Husárková, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Četla jsem víc Tvých básní, tahle mě oslovila zatím nejvíc! Líbí :-)

15.06.2019 13:49:47 | Helen Zaurak

Krize středního věku:-) Moc děkuji,těší mě to!

15.06.2019 14:54:10 | J.Karasová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí