Zkouška Boha

Zkouška Boha

Viděl jsem Boha žebrat na ulici
v kmetově věku s bělavým vousem
s bosými nohami na silnici
kde chraplavým kašlem byl rdoušen.

Každý ho míjel nemaje studu
před starcem věkem raněným
na nebi déšť co kouzlil duhu
na zemi klobouk slaměný.

Prosíce o drobné zkřehlými prsty
volal svou chudobou do ulic
slzy mu kapaly na vršek vesty
když nikdo nedal vůbec nic.

Chtěl poznat lásku v milodaru
chtěl poznat lidi v dobrotě
jablko bylo tou věcí sváru
od těch dob žijeme v temnotě.
Autor Ďábel sám, 07.05.2019
Přečteno 183x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, Avola, Romana Šamanka Ladyloba, Marten
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bůh je mrtev, Nietzsche žije...

07.05.2019 12:49:25 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí