Tón předchozího rána

Tón předchozího rána

.
Nový den
a zdá se mi
podmračeno pod slovy
Slunce řízne do víček
a dva prsty uprostřed
vyhání mlhu svedenou ospalky
Tehdy mdlo být mdlo mluvit
našlapovat k okrajům
ptát se hmatu
Terče jásotu vykřikují
a já vše prostřílel s nocí
šípů dnes nemaje
Ono omrzí po domě sbírat
pomačkaných Zapomněnek
tu v kroužcích garnyží
ondy spod dílků
nedostavěného Cheopse
--
A přitom oč jde
je smutek vábený na udičku
kdy vím že z pozice lovce
neumím zabít
vykuchat
pozřít
Jen to překonané
pouštět
ať plave
.
.
Autor Now, 26.05.2019
Přečteno 229x
Tipy 16
Poslední tipující: gallatea, Jort, Iva Husárková, jondys, Amonasr, šerý, J.Karasová, Frr, Mt. Blanc, Marten
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...hlavně, že je venku slunko...:)

27.05.2019 10:35:17 | Jort

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí