Kaple těla

Kaple těla

Anotace: Ozvěny čtení v kapli božího těla Olomouce, reflexe po cestě domů.

Ozvěny vášní v básni,
jednou vahou slabiky
V ticho vyjádřené nevyjadrenym.

Ozvěny v odsvecene kapli,
oči ve vinnem svetle,
z hrudi tlejici amen break rozkvětu,

niternost zvukomalbou těhotná,
jsi černá niterna její krásy hodna,
jsi vesmírem a s ním v citu srovna.

Příteli, těleso filosofa,
dílem básníka spícího, sniciho reflexe
tekutého lůna věku.

V kapli božího těla, zrudne ozvěny
bezbozneho já a citem zalitych galeji basnirky,

pla pla plameny,
vyrknuti univerza,
A sny přátel v pritomnosti.

Děkuji za ozvěny v duši,
ponory brazdou pochopení,
láskou vašich výpovědí.

V ticho kaple těla božího,
ve zvuk veršů bližního,
tvůrce z domoviny rodné zlaté.

Tvůrce sbírky
'nezkousej se usmát'
Lásko, břehu, osude.

Poezie, pojď blíž,
ohřev v srdci žije,
pla pla nechť plapola,

tvá vnitřní krev,
tvůj silný rek,

Tvá sbírka, mezi nás položená,
mezi kry srdce a intelektu vyslovená,

mezi demanty mé mysli spálená,
jako faseta slunce černého,
ve slitu maleb v tichu vchrastena.

V ozvenech počínající noci,
S pohledem na úsměvy, tma oknem, objevne tvary života a básně.

Milující...
Milovaná...
pochodeň v hrudi...

...Veno za milost..
Autor Happyyz, 05.06.2019
Přečteno 300x
Tipy 7
Poslední tipující: MiMiKa, Aiury, Iva Husárková, Frr, šerý, Neegoista88
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak mě napadlo: jestli můžeš ty čárky a háčky psát dobře, měl bys to dělat
takhle to vypadá, že na bližního-čtenáře docela kašleme (což cestou z boží kaple není dobré)

06.06.2019 09:51:31 | Karel Koryntka

Píši je často přes mobilní editor a ne vždy jsou v možnostech tvaru dokonalé diakritiky. Pro vydání případné budoucí je však přepisi v správném znění mystickem.

11.06.2019 16:33:33 | Happyyz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí