Kořeny života

Kořeny života

Anotace: druhá do mé nové sbírky Kořeny života

Kořeny zapuštěné v rodné půdě
nezničí oheň, meče ani hrůzy
všech válek, které světem otřásají,
všech osudných i malicherných sporů
všech tyranií, nájezdů a bouří
všech zločinů páchaných jménem dobra
od dávnověku do současné doby
křik lživých proroků a apoštolů pomsty
lesk pastí nastražených na bloudící duše
pach temných koutů, jedovatých slují
i pokřivených hodnot,
křivých charakterů
kořeny vrostlé v půdu generací
nevyrve nikdo sebevětší mocí
člověk vždy povstane,
zas hrdý na svou Zemi
i vlastní úděl na ní,
a slunce zazáří
na soumrak chmurných bohů
Autor Dolma, 21.08.2019
Přečteno 237x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No jen aby, sám od sebe se zajištěný člověk svému přirozenému údělu rychle rád vzdaluje. Natož aby na něj byl hrdý. A ohrožuje ho vlastní neschopnost, lenost víc než lživí proroci. Ten mnohočetný patos nepůsobí přesvědčivě optimisticky spíš jako "korektně".
Jinak slova jsou volená správně zřejmě v souladu s úmyslem a název také.

22.08.2019 07:41:14 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí