Slová, Základy básne

Slová, Základy básne

SLOVÁ

Slová, slová...
mnoho slov,
s komunikáciou menlivou,
vo význame reči z úst.

Je áno Áno?
Je nie Nie?
Isté ako poradie v abecede?

Trvanlivá v písmenách slede
prázdne frázy nedopusť
a neodpusti,
keď verklík slov seba spustí
a v ľudskú reč začne húsť.

I v mlčaní sú odpovede.


ZÁKLADY BÁSNE

Z haravary reči,
z humbuku mnohých slov,
vyberá básnik trám.
Chce tesať kráse krov.

Do základov pravdu vlial
na podklad zo skaly.
Múr z múdrosti staval,
aby bol dom stály.

Zastrešil ho láskou,
žehnal modlitbami,
posvätil ho básňou
radosťou i slzami.

Obstojí dom zo slov
búrkou, vetrom šľahaný?


Anna Vodičková
Autor annav, 06.11.2019
Přečteno 326x
Tipy 3
Poslední tipující: šerý, Marten
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slova už nic znamenají, když k činům se nemají...;-)

06.11.2019 14:17:23 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí