Bůh ALKOHOLIKů- Dionýsos

Bůh ALKOHOLIKů- Dionýsos

Anotace: !

Sami bohové dali mu tvář a duši
plnou opojnou radostí a veselostí
a navěky lidmi bylo vytesáno: “ve víně je pravda“.
V rovnosti a přirozeností, připíjeli
a do očí si čistě hleděli
PRAVDIVĚ
s úctou a pokorou.
Po celá tisíciletí
- odpradávna- lidé však podléhali
- tomuto stavu natolik se sblížili
a stali se závislými ALKOHOLIKY!!!

Netušili, jak je tato látka nebezpečná.
25.11.2019
Probuzení z rauše -
v zrcadle oči skleněný a krvavý…v pondělí ráno
- do města pro vyproš´továka
zamořuji alkoholovými výpary
….u kámošky Evy řeznictví
-naštěstí sám- hrající střízlivost…
Snažící se ji rozesmát
ze zasmušilého rána
alespoň úsměvem a pseudovtipy
Prosil bych 20 deka Godhaje,Cihly,4 páry párků,
a prasečí rypák pro přítelkyni.

… na vaření natěšen
mých oblíbených
Francouzských brambor .
motám se před pultem.

„Prasečí rypák pro přítelkyni? No to bude zřejmě specialita?
Že?“
„Pro mimořádné ženy – mimořádné věci. Má žena nechodí do práce, nevaří, neuklízí, nemyje nádobí….ale je krásná ….ta slepá LÁSKA.
Do toho usekla kámoška Eva-řeznice sekyrou prasečí rypák.
„Milovala jsem Tě ,a kdybys nepil, byla bych s Tebou!!!“
Autor Krahujec, 25.11.2019
Přečteno 244x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Donne, Amonasr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za pozastavení.

26.11.2019 08:25:28 | Krahujec

Rád jsem si s básní prožil. Neotřelá trefa!

25.11.2019 19:31:37 | šerý

Každý má svou cestu

25.11.2019 12:11:52 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí