Cesta zpět

Cesta zpět

Anotace: Stará sokolovna a Baráčnické plesy (trochu nostalgická).

*

Cesta zpět 

~~~~~~~~

Na ústech příchuť dávných lásek,
do tance v hloučku švitořící.
Logr v kávě a mírný nádech, 
po noci nikdy nekončící.

 

Zábava v plném rytmu proudí,
stůl prohýbá se pod námi.
Jen starší ročníky hlavou kroutí,
co to ti mladí vyvádí.

 

Střevíčky v ruce a cesta domů,
se smíchem s ozvěnou znějící.
Kytku ve vlasech a vůně stromů,
návraty k ránu procitající.

 

Nádech vzpomínky z dob dávných zábav,
kdy mladí i stáří chodili v jeden sál.
Nejednou jsme měli hloupý nápad,
nejednou šli se bavit dál.

 

Každý byl pěvecky nadaný
a do noci své písně řval.
Neměli pro nás pochopení,
a volali:
"Táhnete si řvát o dům dál"

 

Ty časy jsou pryč dávno,
občas jen ráda vzpomínám,
na zábavu i humor.
Co bylo, si vzít nenechám.

Autor jenommarie, 20.01.2020
Přečteno 226x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Dávid, Amonasr, Anděl, Donne, Kapka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky Maruško, mládí:-)

20.01.2020 21:01:45 | Anděl

No jooo Andělko, dekujiii TI;-)*

20.01.2020 22:36:20 | jenommarie

Taky jsem si při té básni zavzpomínala.Díky .

20.01.2020 14:42:29 | Donne

Ano, časy pohodově bláhové.
Děkuji TI též milá Donne, jsem ráda, že jdi di zavzpomínala.;-)

20.01.2020 16:54:46 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí