Na písku času

Na písku času

Anotace: Daruji pro Šerý, za milý komentář (nejsem básnířka, jen píšu slovíčka) :-)

.

Písek z jemných zrníček,
z času utkaných.
Skrývá mnoho básniček,
je v nich pláč i smích.

 

Hrajeme si se slovy
co v zrnka padají.
Bábovičky si staví
snílci bláhový.

 

Sype se a sype
lepí na prsty.
Nabíráš li písek
zalezá pod nehty.

 

V pevnější je spojí,
jen slzy od štěstí.
Bolavé a blátivé
bábovky neslepí.

 

V písku ukrytý ztracený čas.
Bábovky stavíme,
znova a zas.

 

Trápíme se, rosteme.
Bouráme je vzteky.
Emoce nám pracují,
jsme jak malé děti .

 

Vstáváme, padáme.
Ten boj však nevzdáme.

 

Vyplatí se, každá píle.
Držíme se, pevně cíle.
Trpělivost, si s námi hraje.

 

Vždyť nemusí být, dokonalé.

 

Každý, by měl mít svého rytíře,
co bábovičky ochrání.
Už pro ten pocit,
že nejsme samy na hraní.

 

Sluníčko na písku času,
pro život
a pro jeho krásu.

 

Děkuji a báseň TI věnuji.

 

 

 

 

 

 

Autor jenommarie, 09.02.2020
Přečteno 257x
Tipy 8
Poslední tipující: Dávid, Martinecka23, Amonasr, šerý, Kapka, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé, to je od Tebe milé. Není problém sen uchopit, Princezno Marie. Sejdeme se na pískovišti snů zítra, v půl jedné ráno. Počkám tam na tebe na houpacím koni. Pohrajeme si a postavíme na písečku a dáš mi hubičku. Zajdeme si na dračí guláš do Erbenovi restaurace. Moc se těším a kralovi to nepráskni. Předem děkuji za sen. Hezký den, Výsosti*

09.02.2020 10:17:29 | šerý

Já se ti opravdu klaním milý rytíři Šerý,
už TĚ na tom houpacím koni docela živě, vidím.
Náladu mi to povzneslo
a takový krásný komentář mi do hlavičky opět motá různá. :-D ;-)
Usmívám se DĚKUJI TI mnohokrát.
Sejdeme se na pískovišti. :-D :-)* ;-)

09.02.2020 10:31:58 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí