Spropadená Evropa

Spropadená Evropa

Anotace: Nešťastná americká matka kašle na metály, kašle na vzdálenou Evropu

Odjel v čisté uniformě, odjel do Evropy,
aby se pak vrátil s metály na prsou,
vláda řekla musíš sloužit americké vlasti,
on však se ocitl ve válečné pasti.

V zákopech leží, zasypán hlínou, granáty létají sem a tam,
v hlavě se mu honí, v té vřavě se nevyznám.
Mysl jeho je zmatená a kamarád granátem roztrhán leží opodál,
kdo by se tehdy do Evropy bál.

Vyjeli v čistých uniformách, nadšení vlastenci,
teď v bahně leží a všude je slyšet lidský sten,
to není hrůzný sen, to je realita zvaná Evropa,
Evropa ve válce, kam se jen podíváš všude je život v sázce.

Tam za velkou louží, matka čeká, srdce se souží.
Pak dopis přichází z Evropy přec, pro matku toť strašlivá věc.
Když dopis přečetla, oči se zaleskly, tělo ztuhlo jako žula,
válka je o smrti, válka je nula.

Pak padla na zem, slzy se řinuly,
její dny žití hořce teď plynuly.
Autor Jeněcovevzduchukrásného, 22.02.2020
Přečteno 233x
Tipy 1
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí