Rozlitá tma

Rozlitá tma

Anotace: Báseň o tmě. Psáno volným veršem

Sbírka: Verše z bytu

Píská mi v uších
tak hlasitě, že,
přes ten hlahol
Neslyším vyzvánět zubožené zvony
Ve tvých očích se rozednívá
včely v nich naplnily
své plástve čerstvým medem

Ze stříbrného talířku luny
se rozlila tma,
po běhounu nebe
z oblohy stéká dolu
pak na naší zem

Srp měsíce skosil mě,
jak plevel nekontrolovaně
šířící se po zahradě
u tvého domu
vousy jsou jako trní
o které se vždy škrábnu
když si holím tvář
Autor Petr27, 17.03.2020
Přečteno 315x
Tipy 2
Poslední tipující: jenommarie, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí