Kolotoč země

Kolotoč země

Anotace: Země a život je jako kotoč (volný verš)

Sbírka: Verše z bytu

Země jako vesmírný kolotoč
co se točí bez ustání
kolem centrální hvězdy
reflektor slunce ozařuje atrakci
na které se můžem točit
za libovolné vstupné

Z kolotoče Země
ale nemůžem vystoupit
leda za cenu své smrti!
Slyšíme z okolí melodii
jako když tlampače hrají
na pouti veselé písně

Občas je nám z ní
do smíchu, jindy do pláče
někdy se z atrakce pozvracíme
každý je na kolotoč zván
klidně od narození po stáří
a je jenom na nás
jak dlouho se povozíme
Autor Petr27, 22.03.2020
Přečteno 288x
Tipy 9
Poslední tipující: Amiradi, šerý, Amonasr, jenommarie, JC senior
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každá atrakce jednou zaskřípe a zastaví se.
Má smůlu, kdo včas nemohl vystoupit.
**

22.03.2020 15:54:07 | JC senior

:)

22.03.2020 15:58:50 | Petr27

Parádní pohled, zajímavý nápad a skvělé podání :)

22.03.2020 15:15:34 | Miss_Rosa

díky moc:)

22.03.2020 15:16:39 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí