V mém vzduchoprázdnu

V mém vzduchoprázdnu

Anotace: ** Jen tak si broukám, nebzučím. :-D

.

Vakuum vědomostí, v pouzdru uložené.
Občas zachytí jednu,
nebo dvě, z mých myšlenek.

 

Bez směru a velkých odpovědí.
Přesto svůj smysl, dobře znají.

 

V mém vzduchoprázdnu,
bez stinných.
Pomalu a v klidu, uzrávají.

 

Balónky náplněné héliem.
Některé voní úsměvem.
Možná některým očím pro smích.

 

Všichni si plujeme životem.
Se svým vzduchoprázdnem.
To není v ničí moci.

 

Někdo má ty balónky lehčí a jiný těžší.

 

Myšlenky prázdné, myšlenky plné,
myšlenky moudré, myšlenky hloupé.

 

Když je kam sáhnout,
tak je TO . . . zkrátka dobře.
Ale i prázdno, někomu vyhovuje.

 

Jsme jenom NÁPLNĚ.
Pro, ty RŮZNÉ . . .

 

Komu se daří
a nasává jako z balónku,
ten nejčerstvější vzduch.

 

Létá jak moucha,
může ostatním, předávat svůj um.
Svá moudra kolem sebe
bzučí.

 

Naslouchám těm,
moudrým mouchám.
Snažím se, snažím.

 

Ukládám. . . ukládám,
ale přesto.
Jenom to své,
vzduchoprázdno MÁM.

 

Jak nespravedlivé,
ale co s tím nedělám.

 

Děkuji všem moudrým mouchám.
Že u mě zabzučí.

 

Děkuji všem moudrým mouchám,
které se přes své moudro,
příliš nepyšní.

 

Děkuji,
že jsou se mnou,
i trpělivý.

 

Snad i můj úsměv
a výraz vděku potěší,
nejednu moudrou mouchu.

 

Nechci tím říci,
že jsem příliš hloupá.

 

Jen nejsem žádná,
moudrá moucha.

 

Já si jen tak,
ve svém vzduchoprázdnu,
ráda broukám.

 

 

Píseň o mouše, Jitka Molavcová:

https://youtu.be/oy1mAOIttEA

 

Recept na štěstí (Jan Werich):

https://youtu.be/icvF4GRG1hs

 

Moudrá pohádka pro všechny:

https://youtu.be/vo4uYbMXRQ8

 

.

Autor jenommarie, 03.04.2020
Přečteno 233x
Tipy 18
Poslední tipující: Kubíno, Amiradi, Martinecka23, Psavec, Amonasr, R.K., Iva Husárková, praetorian, Dobrodějka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není nad to, si jen tak tiše pro sebe broukat .-)

03.04.2020 23:16:11 | Jaruška

Jj pobrukujeme si všichni svou broukavou. :-D ;-) děkuji ti Jaruško za vnímání.

04.04.2020 00:44:54 | jenommarie

Také si občas ve vzduchoprázdnu žiju a broukám svůj blues...
Pěkná. Hezký den přeji ;-)

03.04.2020 05:16:54 | Dobrodějka

Slyším to TVÉ broukání a náladu mi zlepšilo, moc TI za něj děkuji ty milá Dobrá dušičko ;-) i TOBĚ hezký den přeji

03.04.2020 11:44:43 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí