Sněhová vánice

Sněhová vánice

Anotace: Báseň o noční sněhové vánici

Sbírka: Kříž a jablko

Vločky se o okna boří
jak vítr sněhem hází
když večer lampa hoří
paní do domu vchází

Celá noc byla děsná
za lepší ráno se modlila,
aby bouře nebudila ze sna,
a denní hodina už odbila

Za noci vánice zlá
Počínala si hřmotně
na věnci svíčka plá
a čaj syčí na plotně

Ráno vánice již ustala
zahalila kraj až po čelo
bílou peřinou si ustlala
a v kamnech dřevo hučelo
Autor Petr27, 23.11.2020
Přečteno 297x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Donne, JC senior, CORONATION, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slyším plameny v krbu a kolem oken
tančící hvězdy sněhových vloček
:o)
**

23.11.2020 20:09:45 | JC senior

Pěkná romantika :)

23.11.2020 20:30:16 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí