Proti proudu řeky

Proti proudu řeky

Anotace: Tuto báseň bych chtěl věnovat na podporu všem těm,kdo veřejně i symbolicky vystupují proti nesmyslným vládním nařízením. Nechovají se jako členové hejna(stáda),jsou nezávislí a jsou pyšní a hrdí za svoje názory a činny.

Proti proudu řeky

Uzavřený obchody,

opuštěný restaurace.

Děti nesmí do školy.

Nepřehledný machinace.

 

Náhubky na huby,

Nám nařídil stát.

Lži a podvody.

Ať máme se bát.

 

Lidi v proudu řeky,

jak ryby nevinný.

Plavou v síle oné vody.

Do sítě osudný.

 

Odpůrci,zapalte pochodně,

už je čas jít…

 

Proti proudu řeky,

nesoucí jméno strach.

Překypujeme vzteky.

Kuráž máme v povahách.

 

Sebrat ze dna střepy,

Naší vlastní hrdosti.

Než pod rouškou stoky,

zmizí půda nezávislosti.

 

Politické fráze,

kázající ke klidu.

U strmé velké sráze,

kopají však do lidu.

 

Oni mega hráči,

v kravatách strojení.

Lidem zaslepili oči,

podvodem století.

 

Odpůrci,zapalte pochodně,

už je čas jít…

 

Proti proudu řeky,

toku jménem strach.

Vzepřít se pánům zloby.

A sundat z doby černý háv.

 

Proti proudu zkázy,

toku jménem strach.

Nedostane se Nám spásy.

Budeme-li stále v útrobách.

Autor Johnny 96, 09.12.2020
Přečteno 143x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, ccigg, Amonasr, Blondý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

válka dávno započala jen jinak než ji známe .) hezkej panflet , dříve bys za míň už visel, všechno je to dávno plánované a malé rybky hezky padají do sítí rybářů .) tak jo řekla bych hezký den ale pro někoho nemusí, ale zatím máme den i východ slunce takže to jde .)

10.12.2020 13:04:40 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí