Noční víno

Noční víno

Anotace: Napsáno: 12.1.2019 Noční víno považuji za jednu ze svých nejlepších básní.

Sbírka: Opilá růžová

Život je tyran a krutý pán,
ve vínu jsem topil žal.
V číši té jsem se znovu
zrodit chtěl.
Vždy přál jsem si, a věřil v
beznaděj.

Jsem mlád a sobě kat,
bez vína nemá smysl lhát.

Opilec, žebrák a mnoho
dalších jmen jsem ještě
slyšet měl.
Sklenka červeného?
To je můj lék na problém!

Znám náruč muže
a sladká slova ženy.
Jsem v stínu lidí,
co má se za bohy.

Jsem jiný a nejsem jako
ty, jenž sršíš slovy a utápíš
se v nich.

Jsem mlád a sobě kat,
bez vína nemá smysl lhát.

Život je krásný dar?
Možná, s lahví vína a pár
něžných ran...

Autor Miborrow, 19.03.2021
Přečteno 250x
Tipy 15
Poslední tipující: Stanislav32, Pittoresque, Emily Říhová, Akrij8, Rozmarýna, Iva Husárková, Psavec, jenommarie, šerý, Marten, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velice hezká

18.09.2022 09:59:05 | Stanislav32

velmi povedené, líbí se mi moc!

21.12.2021 15:05:07 | Pittoresque

Mladý a sám sobě katem... Jako bych se slyšela. Každé slovo maličko bodlo. Kdo zná, porozumí...
Velmi povedené dílko. Ukládám.

20.03.2021 18:20:43 | Rozmarýna

...znáš básně Omara Chajjama?...stejné téma jako ty...;-)

19.03.2021 14:06:20 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí