SMARAGDOVÉ FĽAŠE

SMARAGDOVÉ FĽAŠE

Anotace: len taký výron myšlienok

Sladké opojenie z

nepoznaných pôžitkov

myseľ plná neuveriteľných

 zážitkov.

 

Za oknom uteká krajina

a bola by rovnako krásna

aj bez vína,

no dnes chcem byť v rauši,

utopiť realitu v smaragdovej fľaši.

 

Cestujeme, no nemáme cieľ

na lúkach spievame

spolu s rojom včiel

a potajme dúfame

v krajšie zajtrajšky.

 

Krajšie zajtrajšky

bez dymu, bez fľašky,

kde bude cesta cieľ

a otupenie zmyslov

len časť pestrofarebných snov.

 

Príde ten života zmysel,

ten veľký tajomný učiteľ,

čo každého ráno núti vstať

a vlastne niekoho

i na dno tej fľašky pozerať?

Autor Pettie, 19.06.2021
Přečteno 118x
Tipy 6
Poslední tipující: Medved23, Iva Husárková, Nao Kinjú
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

In vino veritas! Smysl života se dá někdy najít na dně první kvalitní láhve, nikoliv však dalších. Cestovatelova duše se vždy pozná, hledáš něco, co máš možná dávno po kapsách nebo uvnitř sebe :)

20.06.2021 16:58:06 | Ray Magini

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí