Idealizovaný hlad

Idealizovaný hlad

Anotace: je ideologie krmena nebo krmí?

Od tam zazní posměch z plesu:

"V kostýmu vše vyčnívá,"

na míry též hodně smíchu,

"druhá nejvíc vyžírá."

 

Při pohledu do odrazu

to, co oni, spatří též,

a tak vzhlíží ku modelu,

úzkost říká: "Více jez."

 

Však vydává se cestou hladu,

kvůli sobě nebo nim?

"Utéct smíchu, doufám, zvládnu,"

jenom strachy krmit smí.

 

Talíř prázdný jako vždy

plus všechna fyzická námaha,

ubylo nějak mnoho mír,

"V snaze jsem snad zeslábla?"

 

Při pohledu do odrazu,

to, co předtím, vidí stále,

pořád vzhlíží ku modelu,

podobat se touží dále.

 

-září 2020

Danica

Autor onlyKRYSA, 28.06.2021
Přečteno 136x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí