POČESTNÝM DÁMAM

POČESTNÝM DÁMAM

Anotace: trošku starší impresionizmus mne vlastný

Šarlátové nebo

popretkávané

belasými oblakmi

horiaca guľa

sa pomaly stráca

za majestátnym

Hradom.

 

Zvláštna atmosféra,

ulica odpovedá

kvílivým tónom

hrkajúcich áut.

Treba dať zbohom

starým démonom.

 

Kamenné kostoly

zaznamenávajú stony

hriešnych duší.

A dnes ešte nikto

netuší

aké je to byť

sám sebe tyranom.

 

Hradným pánom

A počestným dámam

zo žižkovského kopca

srdečne mávam 

a neotáčam sa späť.

Tak leť.

Autor Pettie, 23.08.2021
Přečteno 154x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková, J's .., Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí